Cycloon Freddy komt hard aan.

Lieve mensen in Nederland, hierbij een kleine update hoe het ons vergaat hier in Malawi. Zoals velen wel gezien of gelezen hebben in het nieuws is dat we te maken hebben gehad met cycloon Freddy de afgelopen dagen. Het waren spannende dagen met veel onrust en veel negatieve energie. De regen viel vanaf vrijdag t/m gisteren, vandaag,donderdag, eindelijk een droge dag🙏. De schade is groot: meer dan 200 doden. Veel mensen zijn hun huis kwijt geraakt en de wegen zijn heel slecht. Blantyre en omgeving zijn hard getroffen. Vlakbij ons is er een gebied waar veel mensen geen huis meer hebben. De gevolgen zijn groot, voor velen geen huis, geen eten echt zo verdrietig. Als project zijnde hebben we wel lekkages gehad, niet fijn maar herstelbaar. Helaas heeft onze weg waar we met de auto overheen moeten het ook niet overleefd dus nu heeft Richard met een groep mannen een noodbrug gemaakt zodat we in ieder geval weg kunnen.🙏🙏
Richard en ik zijn bang geweest, lieten dat niet merken naar Chikondi en twee andere kinderen die bij ons in huis zijn. Volgende week gaan we weer langzaam open en Chikondi weer terug naar school 🙏, het zal niet makkelijk worden op medisch gebied: cholera zal weer oplaaien, malaria omdat ze zonder net slapen en diarree door slechte toiletten. Lieve allemaal denk aan ons. Liefs Esther.

dit is op ons terrein.
later hebben we met zandzakken het water kunnen omleiden.