Paaseieren zoeken 2017

Beste mensen, 

Afgelopen zondag 16 April 2017  was het weer zover, paaseieren zoeken voor de kinderen in de tuin van de Onze Lieve Vrouwe Visitatie te Bleiswijk. Ondanks het frisse en wat natte weer waren er heel wat enthousiaste kinderen die paaseieren kwamen zoeken. De opbrengst van het paaseieren zoeken en de deurcollecte is dit jaar voor mijn Stichting Baobab Kids. Met als mooi eindresultaat een bedrag van:331,20 euro! Waarvoor hartelijk dank! 

Wij van Stichting Baobab Kids zijn hier uiteraard erg blij mee. Naast de daycare zijn wij sinds februari 2017 bezig met een nieuw gebouw, dit wordt een revalidatiecentrum voor zowel geestelijk- als lichamelijk beperkte kinderen. Wij hopen het gebouw in juli 2017 klaar te hebben en in september 2017 open te gaan. Wij zullen gaan werken met een fysiotherapeut en een assistent. We hebben ruimte voor 75 kinderen per week. De kinderen komen samen met hun moeders. De fysiotherapeut en assistent zullen oefeningen met hun doen. Dit is hard nodig want wat wij zien is, dat veel gehandicapte kinderen geen aandacht krijgen. Zij zitten alleen maar op de rug van de moeder of worden verzorgd door grote broers/zussen of oma. Ons doel is dat we de kinderen weer een stukje terug kunnen brengen in de maatschappij door ze naar ons project te laten komen. Op ons revalidatiecentrum zal de fysiotherapeut oefeningen met het kind doen. Na afloop van de fysiotherapie zal de moeder het kind een door ons aangeboden gezonde pap geven waar veel vitaminen in zitten. Hierdoor kan het kind weer groeien en meer kracht krijgen. Tevens zullen wij begeleiding geven aan de moeder wat betreft de verzorging van het kind. Wij zien vaak bij kinderen die ondervoed zijn dat ze een slechte huid hebben, hierdoor ontstaan wondjes op de armen. Het is daarom belangrijk dat ouders leren hoe ze thuis verder moeten gaan met de verzorging van het kind. 

Om het revalidatiecentrum draaiende te houden hebben wij maandelijks 300 euro nodig. Dit geld is noodzakelijk voor het salaris van de fysiotherapeut, de assistent en de voeding voor de kinderen. Wij zijn nog op zoek naar vaste maandelijkse donateurs om het revalidatiecentrum kostendekkend te kunnen laten draaien. Wilt u ons goede werk steunen, dan zien wij graag uw (maandelijkse) bijdrage op bankrekeningnummer: NL03 RABO 0160 3557 45 t.a.v. Stichting Baobab Kids tegemoet. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u mailen naar:info@baobabkids.nl www.baobabkids.nl 

Groetjes Esther van Onna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.