Verslag van Richard uit Malawi( en een beetje van Esther )

Na een korte ‘bouw stop’, zijn we in 2013 goed van start gegaan! Het gebouw voor de dag opvang is bijna af. Alleen het plafond moet er nog in en verder moet alles nog geverfd worden. Daarnaast hopen we zeer binnenkort aangesloten te zijn op het elektriciteitsnetwerk. Een groot stuk van de grond is geëgaliseerd. Op 1 januari zijn we begonnen met de bouw van de keuken. Op moment van schrijven staan bijna alle muren en eind van deze week hopen de bouwers klaar te zijn met het echte bouwen. Volgende week het dak er op en klaar! Als de keuken klaar is, hopen we te beginnen met de bouw van de toiletten en douches.

Verder hebben we helaas ook met een kleine tegenslag te maken gehad in het nieuwe jaar, we zijn slachtoffer geworden van de criminaliteit in Malawi en helaas zijn twee van onze ramen gestolen. Dit is midden in de nacht gebeurd, ondanks dat we wel iemand in de beveiliging hebben aangenomen. Die heeft zich niet aan zijn woord gehouden, want we hebben hem aangenomen om elke nacht te waken en deze man is halverwege de nacht al weg gegaan dus daar hebben dieven een kans gezien om twee ramen eruit te halen. Gelukkig zijn ze gestoord tijdens hun diefstal en verdere ramen zijn gelukkig blijven zitten.  Inmiddels is de “bewaker” ontslagen en we laten er nu een man en een vrouw slapen zodat ze niet meer voor een tweede keer op bezoek zullen komen.

Verder is er afgelopen  week een hevige wind geweest in het gebied waar het project staat, wij zijn er gelukkig goed afgekomen en geen schade geleden. Verderop in het gebied zijn er vele daken afgewaaid en sommige mensen zijn hun hele huis kwijt geraakt en zijn nu dakloos,dus dat is triest om te horen en te zien,want deze mensen hebben geen verzekering voor dit soort gevallen dus iedereen moet weer hard gaan werken om het gaan te herstellen of herbouwen.

Ik wil graag iedereen bedanken die op welke manier dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Dit is voor mij zeker niet van zelfsprekend en ik ben me er van bewust dat zonder uw support wij dit niet hadden kunnen bereiken. Daarom vraag ik God om jullie te zegenen voor alle giften die u ons hebt gegeven. Ik wens u een geweldig 2013, waarin veel moois bereikt mag worden.

 Groetjes

Rabeck Mathemba Khoka ( man van Esther)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.