Het eerste jaar is voorbij voor Stichting Baobab Kids

De laatste maanden van het jaar 2012 zijn voorbij en in die laatste maanden hebben we nog wat mooie vorderingen kunnen maken wat betreft de bouw van de daycare.

We hebben inmiddels de vloer erin en er is een mooie stoep gekomen. Verder zijn alle muren behandeld zodat we in 2013 deze kunnen gaan schilderen en mooie tekeningen erop maken. We hebben deurbeschermers geplaatst vanwege het feit dat er regelmatig wordt ingebroken in de huizen die nog in aanbouw zijn. We hebben mooie deuren laten maken door een plaatselijk bedrijfje en deze hebben de deuren geplaatst zie foto’s. In 2013 staat op de planning om de daycare te gaan voorzien van een plafond en alles afschilderen zowel binnen als buiten, de keuken te bouwen. Dit  zal een Malawiaanse keuken worden: een gedeelte open waarin op vuur gekookt kan worden en een deel zal de opslag ruimte worden van de grote pannen/hout/maiszakken en rijstzakken.

We hopen in 2013 de aanleg te gaan doen voor twee toiletten/douche en de aanleg van water want dit is nog niet aanwezig binnen het stuk grond. Als dit alles rond komt gaan we ons officieel registreren bij Child Welfare. Dit is verplicht omdat je met kinderen gaat werken en we laten ons inschrijven bij Congoma dit is een bedrijf waar niet overheid organisaties zich in moeten laten schrijven. Wanneer dit alles rond is willen we gaan starten met de dagopvang voor kinderen uit het gebied, spannend allemaal!

Vanaf 4 december 2012 ben ik weer tijdelijk terug op Nederlandse bodem, dit  is enigszins  een  wat verplicht bezoek vanwege het feit dat mijn spaargeld wat op begon te raken. Ik ben natuurlijk vrijwilligster dus dan zijn er weinig inkomsten. Verder ben ik ook terug om mijn familie, vriendinnen en vrienden  weer te zien want deze heb ik ook erg gemist het afgelopen jaar en natuurlijk om Stichting Baobab Kids meer bekendheid te geven en mijn verhaal te vertellen en zo hopelijk sponsors of giften binnen te halen.

Ik zal half april 2013 weer terug keren naar Blantyre, Malawi.

Ondanks dat ik zelf niet aanwezig ben is mijn man Richard wel door aan het gaan met het project en is de bouw van de keuken gestart. Hier zijn wat foto’s van gemaakt door Margreet Schilt, mijn dank hiervoor en Richard heeft een stukje geschreven hoe de bouw verder is gegaan in 2013.

Wat betreft het jaar 2012 kijk ik terug op een goed jaar voor Stichting Baobab Kids. We hebben wat tegenslagen gehad, maar toch veel bereikt en als ik dan zie dat de daycare bijna klaar is, ben ik trotse voorzitster van Stichting Baoabab Kids. Ik wil u bedanken voor alle steun en donaties die u het afgelopen jaar heeft gedaan want zonder uw hulp was het niet gelukt, ik hoop dat u in 2013 net zo enthousiast blijft als ik en ons blijft volgen en ondersteunen.

Groetjes Esther.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.