We gaan weer verder met de bouw!

We zijn weer begonnen!

Lang is het stil geweest rondom Stichting Baobab Kids. We hebben zes maanden in halt gestaan met het bouwen van het project. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest over het stuk grond waarop we begonnen waren te bouwen. We zijn op halt gezet omdat volgens de mannen van de gemeente die in het gebied werken, het stuk grond niet aan de eisen zou voldoen: te groot,we zouden de muur te ver hebben gebouwd zodat we een blokkade zouden vormen voor een weg die volgens hun over ons stuk grond zou moeten komen.  Dit  blijkt  dan uiteindelijk  niet waar te zijn. We zijn de afgelopen maanden  erg druk bezig  geweest om alles duidelijk te krijgen. Met  name Richard, mijn man,  heeft zich veel ingezet hiervoor. Het was een kwestie van doorzetten, frustraties verwerken en hoop houden.

We hebben nu dan eindelijk het juiste document van het stuk grond in ons bezit. Afgelopen weken is er een officiële tekening getekend door een man van de gemeente. Het gehele project is nu uitgetekend op schaal. We hebben de tekening afgelopen vrijdag 3 augustus gekregen en zaterdag 4 augustus is er een man geweest om de betonnen “paaltjes” te plaatsen, die geven aan dat dit stuk grond officieel van ons is. Richard en ik zijn erg opgelucht en erg blij dat we nu eindelijk weer door kunnen gaan met de bouw van de daycare.

 Dinsdag 7 augustus 2012 zijn de mannen begonnen met het graven van de fundering en als dit af is zullen ze gaan beginnen met het bouwen van de fundering. Dit zal in een volgend verslag te lezen  zijn  met  foto’s  erbij om het beeld voor jullie duidelijker te maken.

We hebben inmiddels door verschillende inzamelingsactie in Nederland al een mooi bedrag bij elkaar zodat we een flink eind kunnen komen met de bouw. We hebben de  Springfair 2012 in Hoek van Holland gehad,de koninginnedag 2012 in Bleiswijk mede mogelijk gemaakt door de Gereformeerde kerk die ons had uitgeloot als goed doel, verder hebben we een donatie toegezegd gekregen van maar liefst 4000euro van een andere stichting. Deze  wil graag  anoniem  blijven en dan verder alle particulieren die  gedoneerd hebben.Iedereen hartelijk dank hiervoor namens Stichting Baobab Kids.

 De afgelopen dagen heb ik foto’s gemaakt hoe de omgeving eruit ziet van het project en hoe het stuk land er nu weer uit ziet na maanden niets  doen. Het was helemaal geschoond,maar helaas is het weer een aardige wildernis geworden. Verder van de “paaltjes”,  het meten en van het uitgraven van de fundering.

Ik hoop dat u  net zo enthousiast bent na het lezen van dit stuk als ik en mogelijk dat u  daarom donateur  wilt worden van Stichting Baobab Kids of een eenmalige donatie wilt doen, zie voor verdere informatie de gegevens op de website.

Het helpt ons om verder te gaan met dit werk en we zijn  dan ook erg blij met elke donatie.

Vriendelijke groet,

Esther van Onna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.